Invenţia este una dintre cele 12 declarate câştigătoare ale competiţiei Lexus Design Award.
Ea este inspirată de proprietatea lichidelor de a forma spontan picături de formă sferică, datorită tensiunii superficiale. Ooho, după cum spun creatorii săi – Rodrigo Garcia Gonzalez, Pierre Paslier şi Guillaume Couche – imită acest comportament, învelind lichidele într-o membrană comestibilă, alcătuită dintr-un compus extras din alge.
Sferele Ooho au o membrană gelatinoasă dublă, pe bază de alginat de sodiu (extras din alge brune) şi clorură de calciu.
Ambalajul rezultat protejează bine lichidul din interior, este uşor de obţinut, rezistent, igienic, biodegradabil şi foarte ieftin: fiecare astfel de ambalaj costă aproximativ 2 cenţi americani.
În ceea ce priveşte etichetarea produselor, etichetele pot fi plasate între cele două straturi ale membranei duble, fără a fi nevoie de adeziv, şi pot fi şi ele comestibile, dacă sunt făcute din hârtie de orez, de pildă.
Sursa: Mail Online / Credit foto: Ooho, Lexus Design Award